Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χότζας και ο Λοβέρδος

Σε ένα χωριό της βαθιάς ανατολής δίκαζε κάποια φορά ένας Χότζας.

Κάλεσε λοιπόν τον κατήγορο να καταθέσει. Αφού άκουσε προσεκτικά αυτόν όσο μιλούσε, στο τέλος χαϊδεύοντας το μουσάκι του είπε: «Δίκιο έχεις άνθρωπε μου».
Επεμβαίνει τότε ο κατηγορούμενος και λέει στον Χότζα την δική του εκδοχή. Αφού άκουσε προσεκτικά και τον κατηγορούμενο ο Χότζας δήλωσε και σε αυτόν ότι έχει δίκιο!
Τότε ένας από το ακροατήριο που παραξενεύτηκε από την απάντηση του Χότζα δήλωσε: «Χότζα μου δεν γίνεται να έχει δίκιο και ο κατήγορος αλλά και ο κατηγορούμενος»!
Τότε ο Χότζας αφού σκέφτηκε λίγο είπε: «Α! και εσύ δίκαιο έχεις».
Χιλιάδες χρόνια αργότερα σε μια πόλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ένας υπουργός της παιδείας (ονόματι Α. Λοβέρδος) είπε από το βήμα της Βουλής της χώρας για ένα μεγάλο πρόβλημα των εκπαιδευτικών (2500 απολύσεις – διαθεσιμότητες από την τεχνική εκπαίδευση):
«Κύριε συνάδελφε (απευθυνόμενος σε άλλον βουλευτή), αυτό το θέμα εμφανίζει μία τεχνική όψη που μου είναι πολλές φορές δύσκολο να την κατανοήσω. Μιλάω με τους ενδιαφερομένους εκπαιδευτικούς, αυτούς που είναι σε διαθεσιμότητα -είναι πολύ στενόχωρη η θέση μου- και ό,τι μου λένε μου φαίνεται σωστό. Μετά όμως όταν μιλάω με την υπηρεσία, που λέει άλλα πράγματα, και αυτά σωστά μου φαίνονται.» !!!!!!
Όποια ομοιότητα του υπουργού παιδείας με τον Χότζα είναι μόνο... τυχαία!

Κύριε υπουργέ τι μας λέτε;
Ότι μετά από 3 μήνες στη θέση του υπουργού παιδείας είδατε ότι και οι διαθέσιμοι που απολύθηκαν και βρέθηκαν εκτός σχολείου και εκπαίδευσης αλλά και το υπουργείο που τους οδήγησε στην έξοδο, έχουν δίκιο; Γίνεται αυτό;;;;;

Και αυτοί που απολύθηκαν αλλά και αυτός που τους έδιωξε έχουν το ίδιο δίκιο; Τότε ποιός έχει άδικο; Μήπως ή ίδια η εκπαίδευση με την κακή της τύχη για τις επιλογές της πολιτικής της ηγεσίας;

Κάποιοι δεν πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή της μη λήψης απόφασης για να κερδίσουν πολιτικό χρόνο πέρασε;
Με τις δηλώσεις αυτές κερδίζουν οι ίδιοι χρόνο σημαντικό για το πολιτικό τους μέλλον αλλά ανθρώπινες ψυχές και ολόκληρες οικογένειες είναι στην αβεβαιότητα και στα όρια της κατάρρευσης βλέποντας την απόλυση να πλησιάζει!

Δεν είναι καιρός για λαϊκισμούς και λαϊκιστές!

Αποφάσεις τώρα!

Απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο υπουργείο παιδείας και σε δομές του.

Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.