Διαχειριστής ιστολογίου: Σπύρος Παν. Κανελλόπουλος (Μαθηματικός - Ταμίας Εκτελεστικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. - Πρόεδρος Δ.Σ. Ε' Ε.Λ.Μ.Ε. Ανατ. Αττικής - Μέλος Δ.Σ. Κοινωνικού Πολυκέντρου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τέως Ταμίας Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της Ο.Λ.Μ.Ε.)

Κανονισμός λειτουργίας της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.




Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κων

Δευτεροβάθμιας Εκπ/σεως (ΔΑΚΕ Δ.Ε)
                                            

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ


Άρθρο 1

Επωνυμία – Έδρα

Δημιουργείται πανελλήνια συνδικαλιστική κίνηση καθηγητών με την επωνυμία Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπ/κων Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως (ΔΑΚΕ Δ.Ε) και έδρα την Αθήνα.


Άρθρο 2

Ιδεολογικό – Συνδικαλιστικό πλαίσιο

Το ιδεολογικό – συνδικαλιστικό πλαίσιο της κινήσεως οριοθετείται με την πίστη των μελών της στις αρχές του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, όπως εκφράζεται μέσα από το στερέωμα της λαϊκής κυριαρχίας και του πολυκομματικού κοινοβουλευτισμού, στις θρησκευτικές και εθνικές αξίες που προέρχονται από την μακραίωνη ελληνορθόδοξη πολιτιστική παράδοση του Έθνους και στον ελεύθερο ανεξάρτητο και ακομμάτιστο συνδικαλισμό.

Άρθρο 3

Σκοποί

Οι σκοποί της ΔΑΚΕ είναι:
α.
Η συνδικαλιστική ενεργοποίηση των μελών της μέσα στα πλαίσια των κλαδικών οργάνων (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ), η προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, η ανύψωση του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου και η παγίωση της κλαδικής ενότητας.
β.
Η συμβολή στην εξύψωση της Μέσης Παιδείας και των λειτουργών της με τη διαμόρφωση και την προβολή θέσεων πάνω στα εκπαιδευτικά προβλήματα και στις κλαδικές διεκδικήσεις.
γ.
Η εξασφάλιση αισθήματος επαγγελματικής και υπηρεσιακής ασφάλειας στον κλάδο μέσα από τις αρχές της δικαιοσύνης και της αξιοκρατίας.
δ.
Η συλλογική τοποθέτηση σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως εθνικού, πολιτικού, κοινωνικού, επιστημονικού κ.λ.π.

Άρθρο 4

Έσοδα – Έξοδα

1.      Τα έσοδα κινήσεως προέρχονται από:
α.
Την ετήσια συνδρομή από κάθε τοπική ΔΑΚΕ ΔΕ, η οποία θα καθορίζεται από τον αριθμό των ψηφοφόρων της κατά τις εκλογές της τοπικής ΕΛΜΕ κάθε χρόνο και θα ανέρχεται στο ποσό των πενήντα (50) δραχμών κατά ψηφοφόρο.
β.

Δωρεές

γ.
Διάφορες εκδηλώσεις (συνεστιάσεις, εκθέσεις, λαχειοφόρους κ.α.)
2. Υπεύθυνες για την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής είναι οι τοπικές επιτροπές, οι οποίες αποστέλλουν το αντίστοιχο ποσό στην Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ.
3.  Η Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ με τα διάφορα έσοδά της αντιμετωπίζει: τις δαπάνες λειτουργίας, τα ενοίκια γραφείου, τα έξοδα περιοδειών, τα έξοδα εκτυπώσεως και αποστολής της εφημερίδας «Εκπαιδευτική Πρωτοπορία» και άλλων εντύπων ως επίσης και την τυχόν βοήθεια ασθενών οικονομικά τοπικών επιτροπών.
4. Το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ ΔΕ μπορεί με απόφαση του να αυξομειώνει το ποσό της ετήσιας συνδρομής που ορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου αυτού.

Άρθρο 5

Μέλη

1. Μέλη της κινήσεως είναι οι τοπικές ΔΑΚΕ ΔΕ και μέλη των τοπικών ΔΑΚΕ ΔΕ είναι καθηγητές που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως της χώρας και του εξωτερικού και αποδέχονται αυτό τον κανονισμό. Η εγγραφή του μέλους γίνεται με απόφαση της τοπικής επιτροπής.
2.  Τα μέλη της ΔΑΚΕ ΔΕ έχουν υποχρέωση:
α.
Να ακολουθούν τις διατάξεις του κανονισμού και να εκτελούν τις αποφάσεις των οργάνων της.
β.
Να εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς την ΔΑΚΕ ΔΕ.
γ.
Να αγωνίζονται με όλα τα νόμιμα μέσα για την επικράτηση των αρχών και των αποφάσεων της ΔΑΚΕ ΔΕ.
3. Οι ήδη υπάρχουσες τοπικές κινήσεις με το ίδιο ιδεολογικό περιεχόμενο εντάσσονται στην ΔΑΚΕ ΔΕ ύστερα από απόφαση των μελών τους με δυνατότητα διατηρήσεως και της προσωνυμίας τους.

Άρθρο 6

Διαγραφή μέλους

1. Διαγράφεται από την τοπική ΔΑΚΕ ΔΕ ένα μέλος της:
α.
Όταν δηλώνει εγγράφως ότι παραιτείται.
β.
Όταν αντιδρά στους σκοπούς της ΔΑΚΕ ΔΕ ή φανερά αντιστρατεύεται και καταπολεμά τις αποφάσεις των οργάνων της.
            Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση για τη διαγραφή λαμβάνεται από την Τοπική Επιτροπή, μετά την απολογία του υπό διαγραφή συναδέλφου ή μετά την άρνησή του να απολογηθεί, ύστερα από εισήγηση του προέδρου της και εγκρίνεται τελικά από τη συνέλευση των μελών της με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των εν απαρτία παρισταμένων μελών της. Το διαγραφέν μέλος έχει το δικαίωμα να προσφύγει κατά της διαγραφής του στο Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της ΔΑΚΕ Δ.Ε.

Άρθρο 7

Διάρθρωση

Με αφετηρία τους καθηγητικούς συλλόγους και με συνδέσμους σχολείων η Κίνηση διαρθρώνεται σε επίπεδα ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Άρθρο 8

Όργανα

Όργανα διοικήσεως και ελέγχου της ΔΑΚΕ ΔΕ είναι:
α.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο (Π.Σ.)
β.
Το Γενικό Συμβούλιο (Γ.Σ.)
γ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.)
δ.
Οι Τοπικές Επιτροπές (Τ.Ε.)
ε.
Το Εποπτικό Συμβούλιο (Ε.Σ.)
στ.
Το Ανώτατο Πειθαρχικό όργανο (Α.Π.Ο.)


Άρθρο 9

Πανελλήνιο Συνέδριο

1.  Κυρίαρχο σώμα της ΔΑΚΕ ΔΕ είναι το Πανελλήνιο Συνέδριο (Π.Σ.). Αυτό αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν είναι αντίθετο με τον παρόντα κανονισμό και το νόμο. Ειδικότερα:
α.
Εγκρίνει τον απολογισμό (διοικητικό και οικονομικό) και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
β.
Καθορίζει και ψηφίζει το πλαίσιο, τους στόχους και το πρόγραμμα δράσεως της ΔΑΚΕ ΔΕ.
γ.
Εκλέγει την Ε.Ε., τα υπόλοιπα μέλη του Γ.Σ. και το Ε.Σ.
δ.
Τροποποιεί τον παρόντα κανονισμό πλην των άρθρων 1, 2 και 3 αυτού, τα οποία για να τροποποιηθούν χρειάζεται να έχει τούτο αποφασισθεί από το προηγούμενο Π.Σ.
2.  Το Π.Σ. συνέρχεται τακτικά κάθε δύο χρόνια το Σεπτέμβριο μήνα, έκτακτα δε όποτε το Γ.Σ. αποφασίσει μετά από εισήγηση της Ε.Ε.
3. Το Π.Σ. απαρτίζεται από όλα τα μέλη της κινήσεως τα οποία είναι εκλεγμένα,
α.
στην Ε.Ε. της κινήσεως,
β.
στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,
γ.
στο ΚΥΣΔΕ,
δ.
στα ΑΠΥΣΔΕ,
ε.
στα ΠΥΣΔΕ,
στ.
στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ,
ζ.
στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ,
η.
στα ΔΣ των ΕΛΜΕ και
θ.
στα εποπτικά συμβούλια ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ.
4.  Σε περίπτωση που κάποιος από τους αντιπροσώπους της παραγράφου 3 δε δύναται να λάβει μέρος στο Π.Σ. αντικαθίσταται από ένα από τα υπόλοιπα μέλη του ψηφοδελτίου στις αντίστοιχες εκλογές κατά σειρά επιτυχίας.
5.  Η Εφορευτική Επιτροπή ελέγχει την εγκυρότητα της συμμετοχής των αντιπροσώπων από τους πίνακες αποτελεσμάτων των αντίστοιχων οργάνων τους οποίους προσκομίζει η Ε.Ε.
6. Κάθε σύνεδρος ο οποίος δικαιούται να συμμετάσχει στο Π.Σ. με περισσότερες από μία ιδιότητες μετέχει (και ψηφίζει) με μία ψήφο μόνο κατά την σειρά της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου. Αντικαθίσταται δε ως προς τις άλλες ιδιότητές του από τους αναπληρωματικούς του στις εκλογές για τα αντίστοιχα όργανα.
7.  Στην περίπτωση κατά την οποία από μία τοπική ΔΑΚΕ ΔΕ δεν δύνανται να λάβουν μέρος όσοι σύνεδροι δικαιούνται είναι δυνατόν να εξουσιοδοτηθούν από την Τ.Ε. τα μέλη (ή το μέλος) που θα μετάσχουν για την μεταφορά των υπολοίπων δικαιούμενων ψήφων. Η εξουσιοδότηση αυτή δεν ισχύει για τις εκλογές των οργάνων όπου κάθε σύνεδρος μετέχει αποκλειστικά μόνο με την δική του ψήφο.

Άρθρο 10

Γενικό Συμβούλιο

1. Το Γ.Σ. είναι 45μελές και αποτελείται: α) από τους εκλεγμένους στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, β) από τα μέλη της Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ, γ) από τον ή τους εκλεγμένους στο ΚΥΣΔΕ, δ) από τον ή τους εκλεγμένους στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ε) από τους εκλεγμένους στα Ε.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τα υπόλοιπα μέλη του Γ.Σ. μέχρι την συμπλήρωση των 45 εκλέγονται από το Π.Σ.
Από αυτά τα 7 είναι από το νομό Αττικής και τα υπόλοιπα από την επαρχία (εκτός εάν δεν υπάρχουν υποψήφιοι οπότε δεν ισχύει ο πιο πάνω περιορισμός).
Οι υποψήφιοι περιλαμβάνονται σε ένα ψηφοδέλτιο χωριστά οι από την Αττική και οι από την επαρχία. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να ψηφίσει μέχρι 4 υποψηφίους από την Αττική και μέχρι 13 από την επαρχία. Ένας υποψήφιος μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μέλος των οργάνων, Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ, ΚΥΣΔΕ, Ε.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Όταν εκλεγεί και για όσο χρόνο θα είναι σε αυτά τα όργανα αναπληρώνεται στο Γ.Σ. από τα αναπληρωματικά μέλη του.
2. Το Γ.Σ. συνέρχεται τακτικά δύο φορές το χρόνο ήτοι τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο, (εκτός του Σεπτεμβρίου που πραγματοποιείται το Π.Σ.) και έκτακτα όσες φορές η Ε.Ε. το θεωρήσει αναγκαίο.
            3. Στις συνεδριάσεις του Γ.Σ. προεδρεύει το προεδρείο της Ε.Ε.
4. Στις τακτικές συνεδριάσεις το Γ.Σ. α) κάνει ανασκόπηση των γεγονότων και της δραστηριότητας της κινήσεως την προηγούμενη περίοδο, β) καταστρώνει το πρόγραμμα, τις κατευθύνσεις και τις θέσεις της κινήσεως μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του Π.Σ. για την επόμενη χρονική περίοδο (μέχρι την νέα σύγκλησή της ή μέχρι το Π.Σ.).

Άρθρο 11

Εκτελεστική Επιτροπή

            1. Η εκτελεστική Επιτροπή (Ε.Ε.) είναι: 15μελής και αποτελείται από τους εκλεγμένους με τα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ και στο ΚΥΣΔΕ.
            Τα υπόλοιπα μέλη μέχρι συμπληρώσεως του αριθμού 15 εκλέγονται από το Π.Σ. Η Ε.Ε. αποτελεί το διαρκές διοικητικό και διαχειριστικό όργανο της ΔΑΚΕ ΔΕ και οφείλει να εκτελεί τις αποφάσεις του Γ.Σ. και του Π.Σ., να εφαρμόζει πιστά τον εσωτερικό κανονισμό της ΔΑΚΕ ΔΕ και να συντονίζει σε πανελλήνια κλίμακα την όλη προσπάθεια.
            2. Η συγκρότηση της 15μελούς Ε.Ε. σε σώμα, ο αριθμός των θέσεων και η κατανομή μεταξύ των άλλων μελών της προσαρμόζονται στις διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό της ΟΛΜΕ, τα δε καθήκοντά τους είναι αντίστοιχα των καθηκόντων των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
            3. Ειδικότερα η Ε.Ε. καταστρώνει τα προγράμματα δράσεως για την επιτυχία των σκοπών της ΔΑΚΕ ΔΕ. Ετοιμάζει τις εισηγήσεις και τις υποβάλλει στο Γ.Σ. και στο Π.Σ. Εγκρίνει κάθε είδους δαπάνη για τη συντήρηση, λειτουργία και ανάπτυξη της ΔΑΚΕ ΔΕ μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού που έχει εγκριθεί από το Π.Σ. Προεδρεύει στα Πανελλήνια Συνέδρια εκτός από τα εκλογοαπολογιστικά. Συντάσσει τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς και τον προϋπολογισμό που θα τεθούν υπόψη του Π.Σ. Μπορεί να αναθέτει ειδικά καθήκοντα σε μέλη ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κάθε φορά ανάγκες (συγκρότηση επιτροπών μελέτης διαφόρων θεμάτων). Οργανώνει και συντονίζει τη συμμετοχή της κινήσεως στις συνδικαλιστικές διαδικασίες. Προωθεί την εξάπλωση της κινήσεως. Συγκεντρώνει, αξιολογεί και προβάλει ειδικά θέματα, προβλήματα και αιτήματα συναδέλφων. Προστατεύει τα μέλη της κινήσεως από αυθαιρεσίες της διοικήσεως σε βάρος τους. Μελετά ειδικά θέματα εκπαιδεύσεως και προβάλλει τεκμηριωμένες θέσεις. Συνεργάζεται με άλλους φορείς. Εξασφαλίζει την αμφίδρομη ενημέρωση.
            4. Η Ε.Ε. έχει την ευθύνη για την ανάδειξη των υποψηφίων αιρετών μελών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Την ευθύνη για την ανάδειξη των υποψηφίων αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ έχουν οι Τοπικές Επιτροπές της ΔΑΚΕ ΔΕ.
            5. Όταν μέλος της Ε.Ε. απουσιάζει αδικαιολόγητα περισσότερο από τρεις εν συνεχεία τακτικές συνεδριάσεις, τότε οφείλει η Ε.Ε. να αντικαταστήσει το μέλος αυτό με το πρώτο αναπληρωματικό.
            6. Η Ε.Ε. εκλέγεται ανά διετία με μυστική ψηφοφορία από το τακτικό Π.Σ. με το σύστημα της σχετικής πλειοψηφίας και αναλαμβάνει τα καθήκοντα της αμέσως.
            7. Προ της ψηφοφορίας εκλέγεται τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία διευθύνει την ψηφοφορία και φροντίζει να εφαρμόζονται οι διατάξεις του κανονισμού αυτού. Κάθε σύνεδρος στο Π.Σ. έχει δικαίωμα να σημειώσει στο ψηφοδέλτιο μέχρι 9 σταυρούς προτιμήσεως. Μετά το πέρας της ψηφοφορίας η εφορευτική επιτροπή καταμετρά τις ψήφους και ανακηρύσσει τους εκλεγέντες. Περί της εκλογής συντάσσει σχετικό πρωτόκολλο. Σε όλα τα συνέδρια της ΔΑΚΕ ΔΕ εκτός από το εκλογοαπολογιστικό, προεδρείο είναι η Ε.Ε.

Άρθρο 12
Τοπικές Επιτροπές
            1. Σε κάθε ΕΛΜΕ λειτουργεί επταμελής Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) της Κινήσεως. Οι τοπικές γενικές συνελεύσεις έχουν την ευθύνη οργανώσεως της κινήσεως σε επίπεδο ΕΛΜΕ. Οι (Τ.Ε.) Καταρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και το συνέδριο της ΟΛΜΕ και προτείνουν τους υποψηφίους αιρετούς της ΔΑΚΕ ΔΕ για κάθε ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ.
            2. Η Τ.Ε. βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ, ενημερώνει και ενημερώνεται πάνω στα προβλήματα του κλάδου και σχετικά με την πορεία της κινήσεως. Επίσης διακινεί την εφημερίδα της ΔΑΚΕ ΔΕ, καθώς και τα έντυπα συνδικαλιστικού περιεχομένου και προβαίνει σε ανακοινώσεις γενικότερου ενδιαφέροντος δια του τύπου τις οποίες κοινοποιεί στην Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ.
            3. Στην τοπική επιτροπή μετέχουν: Ο αιρετός της ΔΑΚΕ ΔΕ στο ΠΥΣΔΕ, οι εκλεγμένοι στο Δ.Ε της αντίστοιχης ΕΛΜΕ με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ΔΕ και ο αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ στην Τ.Ε από την οποία προέρχεται. Τα υπόλοιπα μέλη μέχρι συμπληρώσεως του αριθμού 7 εκλέγονται κατ’ έτος με μυστική ψηφοφορία από τη γενική Συνέλευση των μελών της τοπικής ΔΑΚΕ ΔΕ. Με απόφαση της Γ.Σ. ο αριθμός των μελών της Τ.Ε μπορεί να αυξηθεί σε 9 ή κατά ανώτατο όριο σε 11. Εντεκαμελής  Επιτροπή μπορεί να υπάρξει μόνο σε ΕΛΜΕ που το συμβούλιό της απαρτίζεται από 9 μέλη και άνω. Γενικές Συνελεύσεις της ΔΑΚΕ ΔΕ σε επίπεδο ΕΛΜΕ πραγματοποιούνται κάθε συνδικαλιστικό σχολικό έτος τουλάχιστον δύο.
            4. Η Τ.Ε. μετά την εκλογή της στέλλει απαραιτήτως εντός 15 ημερών στην Κ.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ έγγραφο που περιέχει τη σύνθεσή της και τα στοιχεία του ή των αντιπροσώπων της για το Π.Σ. της ΔΑΚΕ ΔΕ. Αποστέλλει επίσης και το αντίστοιχο ποσό χρημάτων.
            5.  Κάθε Τ.Ε. που αποτελεί το κύτταρο της κινήσεως, συγκροτείται σε σώμα κατά το πρότυπο Διοικητικού Συμβουλίου (του αντίστοιχου συνδικαλιστικού οργάνου-ΕΛΜΕ). Για διευκόλυνση του έργου της η Τ.Ε. ορίζει σε κάθε σχολείο της περιφέρειας σύνδεσμο-καθηγητή με τον οποίο ευρίσκεται σε επαφή για οποιοδήποτε θέμα.
            6. Οι Τοπικές Επιτροπές σε κάθε περιφέρεια συγκροτούν Συντονιστικό, με έδρα αυτήν του ΑΠΥΣΔΕ, αποτελούμενο από τους αιρετούς των ΠΥΣΔΕ, τον αιρετό στο ΑΠΥΣΔΕ και τους προέδρούς των Τοπικών Επιτροπών. Τα συντονιστικά  επιλαμβάνονται θεμάτων που αφορούν γενικότερα την περιφέρεια.

Άρθρο 13

Εποπτικό Συμβούλιο

            Από το Π.Σ. εκλέγεται μαζί με την Ε.Ε. και το τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο (Ε.Σ.), το οποίο στη συνέχεια εκλέγει τον πρόεδρό του. Συνέρχεται τακτικά μια φορά το χρόνο και επιλαμβάνεται του ελέγχου της οικονομικής διαχειρίσεως της Ε.Ε. υποβάλλοντας σχετική έκθεση στο Π.Σ.

Άρθρο 14

Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο

1.      Το Ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο (Α.Π.Ο) της ΔΑΚΕ ΔΕ αποτελείται:
α)     Από τον πρόεδρο της Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ.
β)     Από τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο στην ΟΛΜΕ
γ)     Από τον πλειοψηφίσαντα σύμβουλο στην ΑΔΕΔΥ
δ)     Από τον πρόεδρο της αντίστοιχης Τ.Ε της ΔΑΚΕ ΔΕ.
ε)     Από τον πρόεδρο του Ε.Σ. της ΔΑΚΕ ΔΕ.
ζ)     Από 9 αντιπροσώπους των κάτωθι διαμερισμάτων της χώρας: 1. Ηπείρου (με Κέρκυρα και Λευκάδα), 2. Θεσσαλίας, 3. Πελοποννήσου (με Ζάκυνθο και Κεφαλληνία-Ιθάκη), 4. Νήσων Αιγαίου-Κρήτης, 5. Στερεάς Ελλάδος (με Εύβοια), 6. Δυτικής Μακεδονίας, 7. Κεντρικής Μακεδονίας, 8. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 9. Αττικής. Οι αντιπρόσωποι των διαμερισμάτων αυτών θα εκλέγονται από τους προέδρους των Τ.Ε. των διαμερισμάτων.
            2.   Το Α.Π.Ο συγκαλείται με απόφαση της Ε.Ε., προεδρεύει σε αυτό ο πρόεδρος της Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ και αποφασίζει δια τα μέλη της Ε.Ε. και για τα μέλη των Τοπικών Επιτροπών και των Εποπτικών Συμβουλίων, επιβάλλοντας σε αυτά τις ποινές της επιπλήξεως, της παύσεως από το αξίωμα ή της διαγραφής, αφού φυσικά προηγηθεί απολογία τους. Ο τιμωρηθείς συνάδελφος δύναται να προσφύγει στο αμέσως επόμενο Π.Σ. της ΔΑΚΕ ΔΕ, χωρίς όμως αναστολή μέχρι τότε της ποινής που του επεβλήθη.

Άρθρο 15

Σφραγίδα

            Η Κίνηση έχει σφραγίδα στρογγυλή με χαραγμένη περιφερειακά την επωνυμία της και εσωτερικά τα αρχικά Δ.Α.Κ.Ε Δ.Ε και το έτος δημιουργίας της (1983).

Άρθρο 16

Τελική Διάταξη

            Ό,τι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό αυτό ρυθμίζεται από την Ε.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις περί Σωματείων.

Άρθρο 17

Μεταβατική διάταξη

Οι τροποποιήσεις του Κανονισμού τίθενται σε ισχύ από τον Νοέμβριο του 1993, όταν ψηφίστηκαν από το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ ΔΕ, το οποίον έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου 1993 (Ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΙΑ»).

Για την Κ.Ε. της Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΛΗΣΙΔΟΥ - ΔΡΟΣΟΥ 


Μπορείτε να κατεβάσετε το καταστατικό σε μορφή pdf από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε κοσμίως.